Zuccarellostiftelsen er nytt medlem – velkommen!

Vi ønsker Zuccarellostiftelsen velkommen som nytt medlem av Norges Innsamlingsråd. Stiftelsen jobber for å gi alle barn og unge muligheten til å delta i idrett og fysisk aktivitet – uavhengig av bakgrunn, etnisitet, bosted og økonomi. Daglig leder Kristine Lind har stilt opp til intervju hos oss.

Først, kan du fortelle litt om Zuccarellostiftelsen?
Stiftelsen til Mats Zuccarello ble etablert i 2016 med ambisjon om at ingen barn i Norge, uavhengig om de er født her eller ikke, skal bli stående på sidelinjen – “Idretten skal være for alle”.

Dessverre er realiteten i Norge i dag at mange barn ikke har de mulighetene mange av oss tar for gitt, og derfor blir stående på utsiden. Dette kan skyldes alt fra økonomiske barrierer til manglende eller lite variert tilbud i nærmiljøet. Nye tall fra 2018 viser at barnefattigdom økte med 0,3 prosent fra i fjor. Vi vil bidra til at flere barn får delta i idretten.

Zuccarellostiftelsen er et lavterskeltilbud som støtter barn og unge over hele landet og innenfor alle typer idrett. Vårt mål er å bryte ned barrierene som står mellom barna og idrettsgleden, og som sørger for at altfor mange blir stående igjen på sidelinjen.

Hvordan jobber dere med inntektsskapende arbeid?
Vi arbeider med inntektsskapende arbeid på tre måter. Disse er gjennom bedriftssamarbeid, private givere (major donors) og ved å holde ulike arrangement som for eksempel Summer Classic på Ullevaal Stadion. Vi er nå også i gang med å undersøke hvordan vi kan jobbe med det private givermarkedet/faste givere.

Vi har kun en ansatt i driften; meg som er daglig leder, og som jobber for at Zuccarellostiftelsen skal bli godt kjent blant folk. Jeg opplever at det er svært viktig å komme i prat med flest mulig mennesker, og at dette kan lede til samarbeidssamtaler. Når det gjelder bedriftssamarbeid, så er det viktig at det er en felles link mellom oss og bedriften. For eksempel er vår partner XXL et godt eksempel på det, hvor de ønsker som oss at flest mulig barn/ungdom skal få drive med idrett.

Hva er de største utfordringene med dette arbeidet?
Den største utfordringen vår er vel at veldig mange bedrifter ønsker å jobbe med oss, men det dreier seg gjerne om barteravtaler/samarbeid uten direkte økonomisk ytelse. Det er sikkert mange i bransjen som har det slik, og i vår organisasjon med kun én ansatt har jeg lært meg å være mer selektiv. Det er mye som er fint og flott, men nå ønsker vi oss langsiktige og solide partnere med investeringsmulighet og -vilje.

Hva tror du giverne tenker om inntektsarbeidet til organisasjonen?
Vi har ennå ikke gått inn på det (normale) private givermarkedet, så det kan jeg ikke svare på. Likevel er målet at en person som hører om oss for første gang skal få et godt inntrykk av oss, selv om de ikke ønsker å bli en giver.

Hva håper dere å få ut av medlemskapet i Norges Innsamlingsråd?
Gode ideer, skillshare, heia-mentalitet, lære av de beste i bransjen! Jeg håper det blir mulig med flere sosiale samlinger/kaffe/skillshare. Kanskje vi medlemmene kan ha fast frokost-skillshare siste fredagen i måneden eller noe?

Vi i Norges Innsamlingsråd gleder oss til å bli bedre kjent med stiftelsen og videre samarbeid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *