Make-A-Wish er nytt medlem – velkommen!

Vi ønsker Make-A-Wish velkommen som nytt medlem i Norges Innsamlingsråd! Organisasjonen oppfyller ønsker til barn med livstruende sykdommer. Vi er så heldige å ha tatt en prat med daglig leder Pernille Brodahl om hvordan de jobber med inntektsskapende arbeid.

Først, kan du fortelle litt om Make a Wish Norge?
Make-A-Wish er den største globale ønskegivende organisasjonen i verden med kontorer i over 50 land. Nå har vi endelig åpnet et kontor i Norge. Make-A-Wish er basert på frivillig arbeid og har rekruttert og trent opp over hundre frivillige i Oslo og sørlige deler av Norge.

Vårt mål er å oppfylle ønsker for barn og unge i alderen 3 til 18 år som lever med en livstruende sykdom. Barna er selv med på å utforme sitt eget ønske, og de frivillige fra Make-A-Wish skal hjelpe til å tilrettelegge det ved å kontakte sponsorer, lokalsamfunnet og andre samarbeidspartnere. Make-A-Wish sin visjon er å ikke bare gi varige minner, men gi barna håp, styrke og glede.

Make-A-Wish behandler hvert ønske unikt og ingenting er umulig å ønske seg. Det skaper håp om fremtiden. Barna skal føle at de har kontrollen, og å gjøre sin egen drøm om til virkelighet gir styrke. Gleden når ønsket oppfylles deles med familien og venner og varer langt utover ønskedagen.

Hvordan jobber dere med inntektsskapende arbeid?
Vi har til nå søkt støtte fra ulike stiftelser og fond, men planen er å utvide fundraisingsarbeidet til bedriftssamarbeid og innsamlingsaktiviteter som de frivillige arrangerer eller på sosiale media.

Hva er de største utfordringene med dette arbeidet?
Vi er ikke kjent på markedet i Norge så vi har fokusert på å gjennomføre aktiviteter; oppfylle flere ønsker slik at vi kan lage gode historier som vi kan fortelle eventuelle sponsorer og familier med kritisk syke barn.

Hva tror du giverne tenker om inntektsarbeidet til organisasjonen?
Jeg tror at det er en sak som alle kan kjenne seg igjen i, enten man har barn eller ikke, så kjenner man noen i lokalsamfunnet som har et barn med en livstruende sykdom. Det gir troverdighet at det er frivillige som gjør en innsats og som er sammen med barnet om å designe ønsket. Barnet står alltid i fokus og det skiller oss fra andre liknende organisasjoner at vi leverer en unik opplevelse for hvert enkelt barn.

Hva håper dere å få ut av medlemskapet i Norges Innsamlingsråd?
Vi har meldt oss inn for å utvide nettverket, og gjøre arbeidet vårt og merkenavnet Make-A-Wish® kjent i Norge slik at vi tiltrekke sponsorer og andre samarbeidspartnere.

Vi i Norges Innsamlingsråd gleder oss til å bli bedre kjent med organisasjonen og ser frem til videre samarbeid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *