Fikk sin første fastgiver på Giving Tuesday

I forbindelse med Giving Tuesday 27. november benyttet Zuccarellostiftelsen anledningen til å lansere sitt nye fastgiverprogram. – Fantastisk, sier Siri Nodland, generalsekretær i Norges Innsamlingsråd.

Lanserte Team Zucca på Giving Tuesday
Klokken 07.00 på Giving Tuesday gikk det ut en Facebookpost med nyheten om at Zuccarellostiftelsen nå har åpnet for fastgivere. Ikke lenge etter tikket det inn en epost med første registrerte fastgiver.

– Det var veldig gøy. Dette er starten på noe nytt, sier Kristine Lind, daglig leder i Zuccarellostiftelsen.

Zuccarellostiftelsen har en tid arbeidet med lanseringen av fastgiverprogrammet, samtidig som de også ønsket å gjøre noe på Giving Tuesday.

– Vi var i to prosesser samtidig; lansering av fastgiverprogram og hva vi skulle gjøre på Giving Tuesday. Vi ønsket å styrke vår Giving Tuesday-satsning, og da ble det naturlig å bruke denne dagen til lanseringen av fastgiverprogrammet, forteller Lind.

Stiftelsen er helt i startfasen med sitt fastgiverprogram og kommer til å arbeide for å utvikle dette videre. Blant annet skal de annonsere på sosiale medier og bruke databasen de har liggende i nyhetsbrevet til å rekruttere flere givere.

– Siden vi er en liten organisasjon kunne vi kaste oss rundt å få opp fastgiverprogrammet ganske raskt. Det er likevel stort forbedringspotensialet, og jeg må jobbe mer med giverreisen, avslutter Lind.

Utallige muligheter på Giving Tuesday
I år har Giving Tuesday bredt seg i det norske markedet. Privatpersoner, organisasjoner og bedrifter har kastet seg på.

– Jeg synes det er veldig stas at Zuccarellostiftelsen laserte sitt fastgiverprogram på Giving Tuesday. Dette er et eksempel på hva organisasjonene kan bruke dagen til. I tillegg ser vi at noen av våre medlemmer benyttet dagen til å lansere sine julekampanjer, sier Siri Nodland, generalsekretær i Norges innsamlingsråd.

Årets Giving Tuesday har resultert i mange ulike arrangementer og aktiviteter.

– En privatperson fra Stavanger skulle arrangere vennemiddag der inntektene gikk til et veldedig formål. DNB gikk sammen med Mental Helse for å gi unge stressmestringsverktøy, og de ansatte i 21 Grams brukte dagen til å besøke et eldresenter. Det er gøy å se at så mange tar Giving Tuesday til seg og gjør dagen til sin egen. Her er det kun fantasien som setter grenser for hva man kan gjøre, avslutter Nodland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *