En uke til Giving Tuesday

Neste tirsdag, 27. november, braker det løs med aktiviteter som setter giverglede i fokus. I år har Giving Tuesday bredt seg utover og engasjert alt fra studenter til organisasjoner, bedrifter og enkeltpersoner. Det hele handler om å gjøre noe godt for andre. Følg med på Giving Tuesday Norge sin Facebook-side for daglige oppdateringer.

Tips til organisasjoner:

  • Start en innsamlingsaksjon på Facebook eller en crowdfundingsplattform
  • Hold et arrangement for eksisterende og nye givere
  • Bruk dagen til å fokusere på en av organisasjonens tematikker
  • Aktiviser samarbeidspartnere, næringslivsnettverk og ambassadører
  • Hold et intern arrangement der fokuset er å gjøre noe hyggelig for andre

Tips til bedrifter (utarbeidet av Gi bort Dagen):

1. Gi bort de ansattes tid
Still opp på matservering, inviter dere selv på en gåtur eller kaffekos på et eldresenter, ta julevasken for noen som ikke kan gjøre det selv.

2. Gi bort bedriftens kompetanse
Inviter en organisasjon på besøk og sett av dagen til å hjelpe dem med de utfordringene de måtte ha. Her kan dere gjøre som Telia Norge som brukte sosiale medier til å gi bort en hel avdeling.

3. Gi bort ting
Kanskje har dere noen produkter som snart går ut på dato? En gammel kolleksjon, brukt PC-utstyr e.l som andre kan ha glede av.

4. Start en innsamling av brukte klær
Vinteren er på vei, så hvorfor ikke oppfordre de ansatte til å donere gamle jakker, luer, votter, skjerf og andre varme plagg til en god sak? De klærne du ikke lenger bruker kan være til stor nytte for andre.

5. Støtt en god sak med en pengegave
Her kan dere for eksempel engasjere deres ansatte og spørre dem om hvilken organisasjon de ønsker å støtte. Ta med deres innspill og gi en donasjon til en god sak den dagen.

6. Gi bort deres sosiale medierkanaler
Gi kontrollen til en organisasjon eller sak som dere støtter den dagen, og la deres kunder få vite at dere tar samfunnsansvar.

7. Feire det gode arbeidet dere alle gjør
Sørg for at man på nettsiden deres kan lese om hvordan dere tar samfunnsansvar, og husk å linke opp til alle organisasjonene dere støtter! I boken «Hjelp» av Øyvind Kvalnes, kan vi lese at forskning viser at hjelpsomhet smitter! Dette gjør at hjelpere, slik som dere, har god grunn til å overvinne janteloven og motviljen mot å fortelle om hva deres bedrift gjør for å glede og hjelpe andre. Ved å dele deres erfaringer, kan dere inspirere og få andre til å gi!

Kilder:
www.givingtuesday.no
www.gibortdagen.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *